Gro Jære tilsatt som administrerende direktør

Styret i Sykehuspartner HF har ansatt Gro Jære som administrerende direktør. Jære har vært konstituert i stillingen siden 10. juni 2017.

Portrett av Gro Jære
Foto: Cicilie Hennig-Till/Sykehuspartner

Gro Jære (46) er sivilingeniør innen kybernitikk fra NTNU, har masterstudier innen ledelse fra Handelshøyskolen BI, og kommer fra stillingen som direktør for virksomhetsoppfølging i Sykehuspartner. Hun har tidligere vært leder for strategi og teknologi ved Oslo Lufthavn, leder for IT leveranser for Flytoget, serviceingeniør og teknisk prosjektleder hos Siemens, samt leder av store prosjektporteføljer hos Telenor.

 - Gro Jære har solid teknologisk forståelse og bakgrunn samt ledererfaring og holdninger som er viktig for Sykehuspartner og oppgavene vi nå står overfor. Hun har i sin periode som konstituert direktør vist nødvendig faglig tyngde og ikke minst samarbeidsevner med alle nivåer i organisasjonen og mot våre kunder og samarbeidspartnere. Vi ønsker henne lykke til, sier styreleder i Sykehuspartner Morten Thorkildsen.

- Jeg har hatt gleden av å være leder i Sykehuspartner i halvannet år nå, og som konstituert administrerende direktør i et halvt år, og takker for tilliten fra styret til å fortsette permanent i rollen. Sykehuspartner består av mange dedikerte og godt kvalifiserte medarbeidere. Sammen med dem står jeg foran krevende, men meningsfulle oppgaver. Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med både våre kompetente medarbeidere og helseforetakene, sier Gro Jære.