Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Sykehuspartner

Rett mat til rett pasient – til rett tid

Sykehuspartner drifter og forvalter nå et helt nytt kostdatasystem ved Sykehuset Østfold, som er det første helseforetaket som tar systemet i bruk. Nå skal de øvrige helseforetakene få tilgang til samme system.

Publisert 24.10.2024
Sist oppdatert 25.10.2024
En gruppe mennesker som står foran en kake

Foto: Sykehuspartner

​​​​​​​Prosjektteamet for Regionalt kostdatasystem. Fra venstre til høyre: Hilde Ruud (SØ), Pål Johansen (SØ), Øyvind Rohde Garder(SP), Espen Jacobsen (SØ), Mads Kringstad(HSØ RHF), Hege Fredhall (SP), Lise-Lotte Edvardsson (Matilda FoodTech), Tonje Johnsen (Matilda FoodTech), Therese Hammerstad (SØ), Mats Nordby (SP), Lene Marika Løwengreen (SØ)

 

En person som smiler til kameraet

Foto: Sykehuspartner

Olav Storli Ulvund, virksomhetsdirektør for IKT-tjenester i Sykehuspartner.

– Dette er standardisering i praksis, og på denne måten bidrar vi til å samle helseforetakenes ulike systemer i én felles, standardisert løsning, sier Olav Storli Ulvund, virksomhetsdirektør for IKT-tjenester i Sykehuspartner. 

Pilot ved Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold HF er det første helseforetaket som tar i bruk det nye kostdatasystemet, og har siden høsten 2024 jobbet med opplæring av superbrukere og konfigurering av løsningen. Det ligger en betydelig innsats bak den vellykkede piloten.

– Vi er svært fornøyde med oppstarten av piloten på ett av de fire kjøkkenene på Kalnes og føler oss godt ivaretatt av det regionale prosjektet og Sykehuspartner, sier Therese Hammerstad, prosjektleder for mottaksprosjektet ved Sykehuset Østfold HF.

Erfaringene fra innføringen ved Sykehuset Østfold HF skal danne grunnlaget for en effektiv implementering ved de andre sykehusene i regionen.

En person som holder en tallerken med mat

Foto: Oslo universitetssykehus

Målet med Regionalt kostdatasystem er økt pasientsikkerhet og mer effektiv drift av storkjøkken.

En felles løsning

Kostdatasystemet skal gi helseforetakene i Helse Sør-Øst støtte til å planlegge, bestille, produsere og levere næringsrike måltider til pasienter og ansatte. Målet er økt pasientsikkerhet og mer effektiv drift av storkjøkken.

Sykepleier serverer mat til en pasient
Enklere servering til pasientene. Foto: Oslo universitetssykehus

 

En av Sykehuspartners viktigste oppgaver er å standardisere IT-løsninger ved alle helseforetakene i Helse Sør-Øst. I dag er det lokale rutiner for matproduksjon ved sykehusene, og kostdatasystemet brukes på forskjellige måter.

– Standardisering gjennom regionale løsninger er en viktig målsetting for oss. I dag forvalter vi ulike systemer installert på forskjellige måter hos foretakene, og disse skal nå samles til én løsning, sier Olav Storli Ulvund, virksomhetsdirektør for IKT-tjenester i Sykehuspartner.

– Nå er vi endelig i posisjon til å etablere og videreutvikle én regional løsning med felles prosesser og rutiner på tvers av helseforetakene. Dette vil sikre at prosesser, rutiner og systemer utvikles i samme retning, sier Ilone Rønbeck, styringsgruppeleder og avdelingsdirektør for innkjøp og logistikk i Helse Sør-Øst RHF.

 

Les mer om Regionalt kostdatasystem her.

Aktuelt