La PC bli hjemme dersom du skal til USA

Innstramminger i grensekontroll i USA kan føre til at du må gi fra deg brukernavn og passord.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

​Etter presidentskiftet i USA, har grensekontrollen blitt betydelig skjerpet. De har nå fått mandat til å gjennomsøke også elektroniske enheter som telefon og PC.

Det betyr at du kan bli plukket ut og må å gi fra deg «alt» av brukernavn og passord. Dette kan være for at grensekontrollen skal kunne gjennomgå bokmerker, sosiale medier kontoene dine osv. Utenlandske statsborgere som ikke gir fra seg brukernavn og passord, blir nektet innreise. De må da for egen kost bestille ny billett ut av landet.

Oppfordrer til å reise som planlagt

Vi oppfordrer alle til å reise som planlagt, men å la arbeidsgivers PC bli liggende igjen hjemme. Unntak skal godkjennes av nærmeste leder. Dette gjelder også om reisen er i arbeidsgivers regi.

- Du må anta at du kan bli valgt til «gjennomsøk» også på mobile enheter. Det er viktig at du da har overholdt forpliktelsen om å ikke å oppbevare jobbinformasjon som pasientinformasjon, brukernavn og passord til arbeidsgivers tjenester på mobilen, sier sikkerhetsansvarlig i Sykehuspartner, Christian Jacobsen.