Rett fra lærling til fast jobb

Christian Garcia (21) er en av flere lærlinger som har gått rett fra skole til fast jobb i Sykehuspartner.

​Han startet på elektrofag på Kuben Videregående Skole, og tok dataelektronikerfaget 2. og 3. året. Deretter fikk han tilbud om lærlingeplass i Sykehuspartner.

I Sykehuspartner har Christian vært med på flere forskjellige grupper: Lokal Service, Brukerservice, Arbeidsflate og Serverdrift.

Christian Garcia

- Kompetansen jeg har fått fra disse gruppene varierer fra å fikse en hardware eller softwarefeil på en PC, til hvordan man setter opp et eget domene. Fra dette har jeg fått innblikk på hvor mye mer man kan lære utenfor skolen, og hvor mye erfaring er verdt i arbeidslivet sier Christian.

Etter halvannet år hos Sykehuspartner var det tid for fagprøve. Den varte i tre dager, og Christian fikk i oppdrag å sette opp et lite nett/domene for en bedrift.

Fra neste måned skal Christian begynne å jobbe hos Brukerservice, og det gleder han seg til.

- Grunnen til at jeg vil fortsette hos Sykehuspartner er at jeg vil bruke kompetansen jeg har fått, også er det en måte å «gi tilbake».

HR-direktør Siv Halvorsen er også fornøyd: - Sykehuspartner er en stor kunnskapsbedrift med et viktig samfunnsoppdrag. Vi er avhengige av gode kandidater, og derfor er lærlingeordningen så viktig for oss. Da får vi muligheten til å gjøre oss kjent med kandidatene, samtidig som vi gir de god kunnskap og opplærling. Dette er vinn-vinn.

Christian føyer seg dermed inn i en lang rekke lærlinger som fortsetter i Sykehuspartner etter endt utdannelse.