- Denne arenaen er viktig, siden vi har mye til felles og får utveksle erfaringer, sier Gro Jære, administrerende direktør i Sykehuspartner. Samtidig knytter vi nettverk og deler kunnskap rundt utfordringer og muligheter, både i drift og prosjekter i de respektive regionene.
Nettverket utvikles også på flere fagnivåer på tvers i de fire IKT-virksomhetene.
Like utfordringer, ulike stadier
- Vi har alle noe å lære og å bidra med, poengterer Olav Storli Ulvund, virksomhetsdirektør i IKT-tjenester i Sykehuspartner.
Regionene har svært like utfordringer innen IKT-området, men er på ulike stadier innen flere av disse, fastslår han.
Stikkord var nasjonalt samarbeid, ressursbruk på IKT i helse- og omsorgssektoren, erfaringsdeling knyttet til datahaller, virtualisering, digitalisering og automatisering, status Helseplattformen i Midt-Norge, organisasjonsutvikling og den nasjonale medarbeiderundersøkelsen ForBedring 2019.
Infrastruktur er grunnmuren
Utfordringsbildet i IKT-driften i Sykehuspartner og ikke minst status i det pågående programmet for standardisering og infrastrukturmodernisering (STIM), avrundet samlingen.
Felles for spesielt Helse Midt-Norge IT, Helse Nord IKT og Sykehuspartner, er store pågående investeringsprogrammer.
- Helse Nord IKT er et godt stykke foran Sykehuspartner når det gjelder infrastruktur. De har derfor viktig kunnskap som er nyttig for oss i vår pågående moderniseringsprosess, fastslår Gro Jære. Moderne teknologi krever en stødig grunnmur.
Store investeringer
Helse Midt-Norge IT er i startgropa med den enorme satsningen på Helseplattformen, hvor Epic er en sentral leverandør innen EPJ (elektronisk pasientjournal) og Lab (laboratorietjenester).
- Til sammen er dette investeringsprogrammer i milliardklassen, og viser godt den enorme omstillingen helseforetakene står oppe i når det gjelder å ta i bruk moderne teknologi, sier hun.
Helsebehandling er i ferd med å bli IT. Eller sagt med Helse Nord IKT sin visjon: Helse og IKT smelter sammen.