- en partner for helsetjenester i utvikling

Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst. Sykehuspartner HF eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst.

Vi drifter og forvalter livsviktige IKT-systemer for sykehusene, både kliniske og administrative applikasjoner, IKT-infrastruktur, nettverk og arbeidsflater for bortimot 80 000 brukere. I løpet av et døgn sendes det 1 million meldinger mellom våre IKT-systemer og brukere, helseforetak, legekontor og kommuner. Det kan være henvisninger, rekvisisjoner, prøvesvar og mye mer.

Ved å kombinere kunnskap om helsesektoren med teknologikompetanse, leverer Sykehuspartner fremtidsrettede og effektive løsninger som bidrar til at helsepersonell kan konsentrere seg om hovedoppgaven – pasientbehandling.

Med rundt 1400 medarbeidere er Sykehuspartner en av Nordens største virksomheter innen fellestjenester til sykehussektoren. Hovedkontoret ligger i Drammen. Vi har avdelingskontorer i Oslo, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset.

Visjon og mål

Vårt arbeid er forankret i visjonen "En partner for helsetjenester i utvikling".

Våre mål frem til 2023:

• Levere som avtalt
    Vi skal levere sikre og stabile tjenester i henhold til avtaler.

• Standardisere og modernisere
    Vi skal fornye og standardisere tjenester og teknologi for å understøtte helseforetakenes moderniseringsbehov.

• Digitalisere og effektivisere
    Vi skal digitalisere og effektivisere tjenestene til beste for pasienten.

Morten Thorkildsen, styreleder

UNIO (Akademikerforbundet og NRF) - Silje Schage Jacob

Dette leverer vi

IKT

Sykehuspartner leverer sikker og stabil drift av IKT-utstyr, nettverk, kliniske og administrative applikasjoner og IKT-infrastruktur til alle sykehusene i Helse Sør-Øst.

I årene fremover skal IKT-infrastrukturen standardiseres og moderniseres, slik at sykehusene kan ta i bruk fremtidens helseapplikasjoner. Sykehuspartners fageksperter starter nå på denne store oppgaven sammen med helseforetakene og ledende leverandører.

IKT-området utgjør rundt 85 prosent av Sykehuspartner målt i omsetning og antall ansatte. Vi har solide fagmiljø innen både strategisk og operativ sikkerhet, og en egen CERT (Sykehuspartner CERT). Hundrevis av kritiske tjenester overvåkes og driftes hele døgnet, hele året. Vi bidrar også med prosjektledelse, kompetanse og kapasitet til regionale utviklingsprosjekter.

Regional økonomi- og logistikktjeneste

Sykehuspartner leverer en regional økonomi- og logistikktjeneste, som består av tre hovedelementer; felles ERP-løsning, regional varekatalog og regionalt forsyningssenter. Tjenesten er så langt innført ved åtte helseforetak; Ahus, Østfold, Vestfold, Sunnaas, Telemark, Helse Sør-Øst RHF, Sykehuspartner og Vestre Viken.

En felles regional tjeneste legger til rette for en høy grad av automatisert vareforsyning i foretakene og gir effekt både kvalitets- og kostnadsmessig. Formålet med standardiserte løsninger og arbeidsprosesser er å bidra til økt brukervennlighet, høyere datakvalitet og bedre styringsinformasjon.

HR

Vårt mål er å levere et helhetlig tilbud av tjenester og løsninger som bidrar til å effektivisere sykehusadministrasjonen. Vi leverer en lang rekke fremtidsrettede elektroniske løsninger som gir sykehusene gevinster i form av redusert ressursbruk og forbedret kvalitet:

• Personalportalen
  • Lønn
  • Refusjon
  • Reiseregninger
  • Rekrutteringsløsning
  • Spørreundersøkelser
  • Elektronisk personalhåndbok
  • Ressurs og arbeidsplanlegging (Gat)
  • E-læringsportal (Læringsportalen)
  • Produksjon av opplæringsmateriell
  • Styringsinformasjon/datavarehusløsning
  • Rådgivning og prosjektledelse

Brukerstøtte

De ansatte på sykehuset kontakter brukerstøtte når de har problemer med IKT-utstyr eller programmer eller har spørsmål rundt lønn. For å yte best mulig service krever det fra vår side god kjennskap til hva som faktisk skjer på et sykehus, og vi er stolte over å kunne fortelle at vi har svært høy løsningsgrad ved førstegangskontakt. I tillegg til brukerstøtte har vi ansatte lokalt på alle helseforetakene. Vi betjener ca. 80.000 brukere.

Fant du det du lette etter?